filt/blanket · stickning/knitting

Regnbågsfilt / Rainbowblanket

20200517_115742 (1)

Jag har ett bra tag haft hela 2 stycken Scheepjes Catona ”Colour packs”, som består av 109 stycken 10 grams nystan, 1 i varje färg, och jag har inte haft hjärta att göra något med dem. De är ju sååå söta och sååå färglada och skulle nog allra helst velat göra någon slags installation av nystanen, men eftersom min kära make ändå aldrig gått med på att ha en sådan installation framme så var det lika bra att jag gjorde något av dem. Här kommer första filten jag gjort, och den består av 51 olika mininystan och sen ett gäng vita nystan till kanten. Garnet kommer så klart från favoritgarner.se, men eftersom de inte säljer ”Colour packs” längre kan man istället köpa enskilda nystan i de färger man önskar. Kolla in färgerna HÄR. 51 garnnystan på 50 gram var räcker till ett gäng filtar :). Så klart säljer Favoritgarner också ett paket med ett 50 gramsnystan i varje färg, 109 nystan, det kan jag varmt rekommendera, det här garnet är verkligen toppen och det finns massor att göra med det (lite fler grejer som jag gjort med mina colourpacks kommer snart, bland annat en virkad filt).

Min filt är ca. 105 x 116 cm och det ska bli en julklapp till en 6-årig tjej. All info om filten finns i nedan pdf. Jag vill knappt kalla det mönster, till största delen är det en lista på färgordningen, och så lite kantbeskrivning, men se det som inspiration till att göra din egen färgglada filt.

Annimia-regnbågsfilt-Svenska

20200517_120459 (1)

So, I’ve had 2 Scheepjes Colour packs, what it feels like, for eeeever, and I would happily keep them as they are since the little skeins are sooo darn cute and colorful. But that’s a bit crazy so I’ve finally started making something from them, and first finished object is this rainbow blanket. Love how it turned out. It will be a Christmasgift for a 6 year old girl and the size is approximately 105×116 cm. You can buy the yarn over att favoritgarner.com, but they don’t sell the colourpacks anymore (well, didn’t I tell you I’ve had them for eeeever?), so you would have to buy 51 different colored skeins plus 5 white to make the exact same blanket as mine, or you could go for any colors, which you can check out HERE.

I’ve written a little pdf about this blanket, I really can’t call it a pattern as it’s all garter stitch and supersimple, but there’s a list of all the colors I’ve used and all you need to know to make your own. (Well, there IS an instruction for the crochetborder.)

Annimia-rainbowblanket-ENGLISH-US

20200517_115725 (1)

2 reaktioner till “Regnbågsfilt / Rainbowblanket

    1. Hej Linda, om du klickar där det står annimia-regnbågsfilt-svenska så finns all info om mönstret som pdf. 😊 det är ju bara räta maskor så vill knappt kalla det mönster men där finns lista på färgordning, hur många maskor jag la upp och hur jag planerade filten. 😊

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s