Sjalar / Shawls · stickning/knitting

Light my fire sjal / shawl

20190123_112929

Den här sjalen ligger mig väldigt varmt om hjärtat eftersom jag började den medan jag var höggravid med Ville och det var även projektet jag hade med mig till BB. Jag älskar ju att kombinera stickat och virkat (det bästa av två världar!) och denna sjal är stickad med en virkad spetskant. Mönstret och ökningarna är lätta att lära sig, men jag rekommenderar att använda ett kul garn som Whirl, eller göra den randig, för på slutet är varven vääääldigt långa så det kan bli lite långtråkigt där…

Sjalen är döpt efter Whirlgarnet den första sjalen stickades av, den ser lite eldig ut, speciellt spetsarna. Denna är stickad av ett nystan Scheepjes Whirl i färgen Red Velvet Sunrise. (Garnet kan du spana på HÄR hos Favoritgarner.se) Den är ganska stor så om du vill gör du den enkelt mindre genom att sluta när du tycker att den är lagom och sen bara virka kanten.

20190115_123934

Här är mönstret på svenska: Annimia-Lightmyfire-sjal-SVENSKA

Mina mönster är gratis, men jag har lagt mycket tid, energi och kärlek på dem. Om du postar bilder på sociala medier är jag tacksam om du taggar mig (@Annimia77 på instagram) och hänvisar till denna blogg för mönstret. Tack.

I love this shawl so much, I started it while being pregnant with Vilmer and it was also the project I had to the hospital while giving birth. I love combining the best of the knit- and crochetworld and this shawl is mainly knitted with a simple crochetborder. It’s easy to learn the repeats and increases, but I do recommend using a ”fun” yarn like Scheepjes Whirl or similar or make it striped, because the rows gets so looong in the end and might feel a bit boring by then. 

I named the shawl after the yarn I used, as I think it looks like fire, at least the ends. I used the color ”Red velvet sunrise”, check out all the lovely Whirls HERE at Favoritgarner.com.

Here’s the pattern in English: Annimia-Lightmyfire-shawl-ENGLISH-US

20190122_114729

This is a free pattern, but I’ve spent a lot of time, energi and love writing it, so please treat it with respect. If you post pics of your finished objects from my patterns on social medias, I’d be happy if you tag me (Annimia77 on Instagram) and refer to this blog for the pattern, thanks.

 

 

2 reaktioner till “Light my fire sjal / shawl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s