Köksgrejer/kitchenstuff · mandala

Mug-cozy and coaster

20170607_182724

Jag är ju lite kär i den här flätan, och jag gjorde en liten mug-cozy med samma mönster som Svea-armbandet. Mönster till armbandet Svea Skillnaden är att jag inte gjorde några band utan när jag stickat klart stycket virkade jag två trekanter i var ända (virkade ihop två fast maskor tillsammans hela tiden) och på ena virkade jag en ögla och på den andra satte jag fast en lite knapp. Jag använde Scheepjes Bloom också som är ett lite grövre bomullsgarn än vad Catona är.

Jag ville ha ett underlägg till muggen också och letade runt tills jag hittade mönstret på de här höstliga underläggen av Bymimzan: Mönstret till Bymimzans fina ”höstliga underlägg” Superfina, men någon måste jag börja använda rätt garn till mönstren, underlägget blev ju lite överdrivet stort eftersom Bloom är ju ganska mycket tjockare än Catona som mönstret egentligen är skrivet för. Men fint ändå, tycker jag.

 

Ok, I’m a bit in love with this knitted cable and I made a mug-cozy with the same pattern as the bracelet (see the first link above). The difference is that I didn’t make any cords and when I’ve finished knitting the main piece I crocheted a little triangle on each side (2 sc together each round until there’s only one left), and on one side I crocheted a loop and on the other I sewed on a button. I used Scheepjes Bloom which is a bit heavier yarn than Catona.

I wanted a matching coaster for the mug and looked around til I found the pattern for these coaster by Bymimzan. See the second link above. So cute, but it turned out quite big as Scheepjes Bloom is a bit heavier than the suggested yarn Catona.

To see all the lovely colors available of Scheepjes Bloom, click here:  

Bloom at Favoritgarner.se

20170607_182752

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s